COM HO FEM

L’infant com ha protagonista del seu propi aprenentatge
És el propi nen o nena que per si mateix aprèn i desenvolupa les seves capacitats, ja que manté una capacitat innata de curiositat per aprendre.

Per això fem servir una metodologia activa que fomenta la participació, l’experimentació, l’autonomia, la manipulació, el treball cooperatiu, el respecte… Respectant a cada infant com individu únic.

Els petits moment de cada dia
Per nosaltres tots els moments són importants per viure experiències d’aprenentatge i per això els hi donem la importància que mereixen.

Treballen la coordinació quan aprenen a menjar sols, mesuren quantitats quan reparteixen el dinar, aprenen a conviure respectant el torn al rentar-se les mans…

Un entorn familiar i acollidor
L’ambient a la nostra escola és important, cada cantonada de cada espai té el seu propòsit i la seva identitat. Proporcionem un ambient acollidor, lluminós, agradable, estèticament harmoniós i accessible als infants.

La participació de les famílies dintre de l’escola és fonamental. Som una escola oberta on a les famílies acompanyen i recullen els seus fills a les mateixes aules .Considerem imprescindible tenir accés a l’espai on els teus fills passen part del seu dia.

El paper de les educadores
L’educadora guia a l’infant en el seu camí, li proporciona l’ambient i les eines necessàries pel seu propi desenvolupament. Manté una actitud observadora per descobrir petits moments d’aprenentatge, fent visible l’invisible. A més, valora l’error com una nova possibilitat d’aprenentatge.

Mantenint sempre un vincle emocional positiu perquè el nen o la nena pugui sentir-se segur per desplegar al màxim la seva autonomia i les seves capacitats.

Període d’adaptació
Quan un nen o nena s’incorpora a la nostra escola prèviament es parla amb les famílies per treballar un període d’adaptació i facilitar la incorporació a l’escola de manera gradual ,poc a poc, i sense presses.